MINNA

Toiset ihmiset ovat minulle kaikki kaikessa. Ei siis mikään ihme, että päädyin aikanani myynnin ja markkinoinnin ammattilaiseksi. Työhän on asiakkaan tarpeiden kuuntelua ja huomioonottamista eli ihmistyötä parhaimmillaan. Ja näissä hommissa olen myös viihtynyt. 

 

Kun tarkastelen taivaltani työelämässä, huomaan itsestäni yhden piirteen: olen aina halunnut olla onnistuja. Ja sitkeä sekä analyyttinen sellainen. Se ei todellakaan tarkoita, että jokainen päivä olisi ollut huippupäivä (joitakin voisin vaihtaa poiskin!). Sen sijaan se tarkoittaa, että pelkäämisen sijaan olen aina halunnut nähdä edessäni mahdollisuuksia ja  ratkaisuja. 

 

Isot haasteet ja mahdottomiltakin tuntuvat tehtävät ovat minun elämäni polttoainetta. Paineentunnekin kuuluu välillä elämään, koska ratkaisujen löytäminen ei ole aina helppoa. Kun uskaltaa mennä kohti uutta, tie voi varsinkin alussa tuntua hyvinkin mutkaiselta. Mutta miten hieno olo sitten onkaan, kun mutkat alkavat vähitellen suoristua ja pimeässä näkyy valoa. 

 

 Iso perheeni on elämäni voimavara ja tunteiden sekä tiedon moninainen lähde. Moni yllättävä näkökulma ja omasta ajatuksenjuoksusta poikkeava ajatus olisi jäänyt kohtaamatta ilman perheenjäseniäni. 

 

Työ- ja yksityiselämässäni olen kohdannut myös vastoinkäymisiä. Epäonnistumisiksikin olen ne välillä määritellyt. Mutta tällä iällä osaan myös ajatella, että näistäkin kokemuksista olen oppinut. En siis pelästy pienistä enkä anna periksi. Ja mikä tärkeintä: Olen oppinut sitkeäksi! 

 

Jos myyntityössä jotakin oppii, niin ihmisten erilaisuutta. Minulle on itsestään selvää, että me ole samasta puusta veistettyjä. Ja sehän tässä elämässä mahtavaa onkin. Taito olla luomatta elämästään samanmielisten hymistelijöiden kupla onkin päättäjälle ensiarvoisen tärkeä.

 

Työyhteisössäkin nautin ihmisten erilaisuudesta sekä yhdessä tekemisen riemusta. Yksi ihminen voi aloittaa muutoksen, mutta sen eteenpäinviemiseen tarvitaan aina joukko ihmisiä. 

 

Olen työskennellyt viime vuodet tehtävissä, joissa on korostunut yhteiskunta- ja ympäristövastuu. Minulle nämä käsitteet eivät ole sanahelinää vaan tärkeitä jokapäiväisiä valintoja. Niin meidän kansalaisten, yritysten kuin koko yhteiskunnankin.

 

Toivon, että muistat minusta ainakin yhden asian. Olen saanut aikaan paljon hyviä asioita. Useimmiten niin, että olen löytänyt ja yhdistänyt ihmisiä, jotka ovat halunneet saada kanssani aikaan  uutta ajattelua ja tekoja. Tällä linjalla aion jatkaa. 

 

  Tämä maa tarvitsee ahkeria, näkemyksellisiä ja rohkeita ajattelijoita. Meitä, jotka emme hajota vaan rakennamme siltoja.